Banken hebben veel redenen om uw lening voor kleine bedrijven te weigeren

by dhinchak
Banken hebben veel redenen om uw lening voor kleine bedrijven te weigeren

Om een klein bedrijf te laten uitgroeien tot een groot bedrijf, heeft het een lening nodig tenzij het uitzonderlijke verkoop- en winstmarges heeft.

Een kleine ondernemer heeft nogal wat plaatsen waar hij / zij terecht kan met een leningaanvraag. Banken lijken bij de meeste gelegenheden een van hun opties te zijn. Wat deze eigenaren zich misschien niet realiseren, is dat banken recent een reputatie hebben opgebouwd voor het weigeren van leningen aan kleine bedrijven. Het lijkt erop dat banken vanwege hun voordelen meer geïnteresseerd zijn in de financiering van grote ondernemingen. Een bank kan verschillende redenen hebben om de goedkeuring van een lening voor een klein bedrijf te weigeren. Enkele veel voorkomende redenen zijn:

Redenen voor banken om uw lening voor kleine bedrijven te weigeren

Krediet geschiedenis

Een van de barrières tussen u en de zakelijke lening is kredietgeschiedenis. Wanneer u naar een bank gaat, kijken ze naar uw persoonlijke en zakelijke kredietrapporten. Sommige mensen hebben de indruk dat hun persoonlijke krediet geen invloed heeft op hun zakelijke leningen. Maar dat is niet altijd het geval. De meeste banken kijken naar beide soorten kredieten. Een van de aspecten van krediet die voor de banken erg belangrijk is, is kredietgeschiedenis. De lengte van uw kredietgeschiedenis kan de goedkeuring van uw lening negatief of positief beïnvloeden.

Hoe meer informatie banken bij de hand hebben om de kredietwaardigheid van uw bedrijf te beoordelen, hoe gemakkelijker het is om u de lening door te geven. Als uw bedrijf echter nieuw is en uw kredietgeschiedenis kort is, zullen banken niet bereid zijn u de gewenste lening door te sturen.

Riskante zaken

U moet zich bewust zijn van de term risicovolle activiteiten. Kredietinstellingen hebben zelfs een hele branche voor risicovolle bedrijven gecreëerd om hen te helpen met leningen, creditcardbetalingen, enz. Een bank kan veel factoren bekijken om uw bedrijf te evalueren als een risicovolle onderneming. Misschien behoort u tot een branche die op zichzelf een hoog risico inhoudt. Voorbeelden van dergelijke bedrijven zijn bedrijven die op marihuana gebaseerde producten verkopen, online gokplatforms en casino’s, datingservices, blockchain-gebaseerde services, enz. Het is absoluut noodzakelijk om te begrijpen dat de activiteiten van uw bedrijf er ook een risicovolle onderneming van kunnen maken.

Uw bedrijf is bijvoorbeeld misschien niet per se een risicovolle onderneming, maar misschien heeft u te veel terugbetalingen ontvangen voor uw verzonden bestellingen van uw klanten. In dat geval ziet de bank u als een risicovolle investering en kan uw leningaanvraag uiteindelijk worden afgewezen.

Geldstroom

Zoals eerder vermeld, is uw kredietgeschiedenis belangrijk wanneer een bank uw leningsaanvraag moet goedkeuren. Hoewel het hebben van een korte kredietgeschiedenis je kansen op afwijzing vergroot, is een lange kredietgeschiedenis ook niet altijd een redder. Financiële incidenten in uw kredietgeschiedenis die uw bedrijf niet bevoordelen, kunnen de bank dwingen uw aanvraag af te wijzen. Een van de belangrijkste overwegingen is de cashflow van uw bedrijf. Wanneer u problemen hebt met de kasstroom, loopt u het risico een “nee” van de bank te ontvangen voor uw lening.

Uw cashflow is een maat voor de bank om te weten hoe gemakkelijk u de lening teruggeeft. Als u weinig geld hebt, hoe gaat u dan om met de terugbetalingen? Cashflow is echter een van de beheersbare factoren voor u. Vind manieren om uw inkomsten te verhogen en uw uitgaven te verlagen. Zodra u het juiste saldo heeft, kunt u de bank benaderen voor een lening.

De schuld

Een fout die eigenaren van kleine bedrijven vaak maken, is het uitproberen van te veel plaatsen voor leningen. Ze zullen vermijden eerst naar de bank te gaan, maar krijgen ondertussen leningen van verschillende andere bronnen. Zodra u uw bedrijfsfinanciering uit andere bronnen hebt verkregen, is het zinvol om het op tijd terug te betalen. De bank benaderen wanneer u al veel schulden heeft, is helemaal niet aan te raden. Houd er rekening mee dat de schuld die u of uw bedrijf verschuldigd is ook van invloed is op uw credit score. Kortom, de bank hoeft niet eens te onderzoeken om uw schuld te kennen. Een overzicht van uw kredietrapport kan het verhaal vertellen.

De voorbereiding

Soms doet uw bedrijf het goed en is uw credit score ook goed. Wat echter ontbreekt, is een solide businessplan en een goede voorbereiding op goedkeuring van de lening. Als u dit nog niet heeft ontdekt, vereisen banken dat u veel documenten overlegt met uw aanvraag voor een lening. Hier zijn slechts enkele van de documenten die u aan de bank moet overleggen om goedkeuring voor uw lening te krijgen.

Aangifte inkomstenbelasting
Bestaande leningsdocumenten
Persoonlijke financiële documenten
Affiliaties en eigendom
Zakelijke lease documenten
Jaarrekening van het bedrijf
U moet uitzonderlijk voorzichtig zijn wanneer deze documenten en deze aan de bank worden gepresenteerd. Eventuele verschillen kunnen leiden tot afwijzing van de lening.

Concentratie van klanten

Voor sommigen is dit misschien een verrassing, maar veel banken beschouwen dit aspect van uw bedrijf serieus. Je moet niet vergeten dat leningen investeringen van banken zijn. Bedrijven die de banken benaderen, zijn hun voertuigen om hun geld te vermenigvuldigen in de vorm van rente. Als de bank merkt dat uw bedrijf niet het potentieel heeft om uit te breiden, kan het uw leningaanvraag afwijzen. Denk aan een moeder en pop-shop in een kleine

Related Posts

Leave a Comment